ARTREHUB в центрі психосоціальної реабілітації НаУКМА провів відкрите заняття для представників медіа

Війна змінює людей: одних загартовує, а інших ламає. Ветерани АТО, повернувшись додому, відчувають розгубленість та дезадаптацію. Дехто з бійців знаходить допомогу в арт-терапії.

У квітні офіційно запрацювала благодійна організація АРТРЕХАБ. Це колективна ініціатива, що сприяє соціально-психологічній адаптації ветеранів. У методики арт – реабілітації символічна назва Техніка червоної нитки.

В основі програми – мистецькі практики художниці Зінаїди Кубар, яка понад 10 років вивчала обрядові, фолькльорні, декоративно-прикладні елементи української культури. Архаїчні знаки та символи української культури мають цілющий вплив на стан людини. Техніка червоної нитки допомагає бійцям позбутися посттравматичних наслідків війни.

Можна лікуватися українськими символами.В них закладена велика енергетика,велика історія,культура. У команді проекту 10 тренерів. Усі вони навчались за авторською програмою Зінаїди. Кожне заняття проводять художник і психолог.

Команда допомагає учасникам арт-реабілітації обрати для себе символ української культури та власноруч його зобразити. Результат роботи залишають як оберіг. Уже майже 200 бійців відчули ефект програми. Арт-реабілітація розкриває творчий потенціал, і нерідко надихає учасників на створення ветеранського бізнесу.

Техніка червоної нитки допомагає бійцям АТО повернутися додому не лише тілом, а й душею.

Джерело: ФАКТИ. ICTV
Учасники арт-реабілітаційних занять
Підписатися на новини
© 2022 ArtReHub