АРТРЕХАБ провів заняття для американських ветеранів у США

Цього місяця ініціативу АРТРЕХАБ презентували американській аудиторії. Серія арт-реабілітаційних занять у США триває в рамках проекту "4.5.0." – виставкового дебюту засновниці АРТРЕХАБу й авторки методу Зінаїди у Нью-Йорку.

Перше публічне заняття відбулося 12 червня в арт-центрі WhiteBox, де до 5 липня триває персональна виставка Зінаїди. Участь у сесії взяли ветерани армії США, а також зацікавлена ініціативою американська молодь. Ідея заняття полягала в тому, щоб зобразити на полотні власний символ-оберіг.

Якщо під час занять в Україні ми звертаємося до української символіки, то для арт-реабілітації в США обрали універсальні символи.

Наступні заняття вже виключно для ветеранів відбулися на базі The VA Medical Center New York – великого воєнного госпіталю, розташованого у Манхеттені. Тут перебувають на лікуванні ветерани різного віку, які брали участь у різних воєнних кампаніях США. Ініціатива отримала позитивні відгуки як від учасників арт-реабілітаційних сесій, так і від адміністрації закладу, яка зацікавилася продовженням співпраці. Наразі складений графік арт-реабілітаційних занять Зінаїди з пацієнтами госпіталю до кінця липня.

Також організація Sing For Hope запросила Зінаїду долучитися з арт-реабілітаційними заняттями до реабілітаційної програми, яку розпочинає для ветеранів у найстарішому госпіталі в Бронксі.
Учасники арт-реабілітаційних занять
Підписатися на новини
© 2022 ArtReHub